nieuws

Synthetische vezels vervangen staalwapening

bouwbreed Premium 34

Synthetische vezels vervangen staalwapening

Synthetische vezels zijn niet alleen geschikt om krimpscheuren te voorkomen, je kunt beton er ook structureel mee wapenen. Forta-Ferro-vezels zijn niet van staal, zoals de naam suggereert, maar zijn volgens producent Forta even sterk.

De hogesterktevezels zijn 54 millimeter lang en vervaardigd uit een unieke polymeerverbinding. Die zorgt ervoor dat de getorste vezels kunnen ontdraaien tijdens het mixen. Dat zorgt voor een homogene verdeling en een optimale verbinding tussen vezels en beton. Sterkte-eigenschappen zoals taaiheid, buigsterkte en schok- en vermoeiingsweerstand verbeteren daardoor.

Forta-Ferro kan wapeningsnetten en staalvezels vervangen. Dat scheelt flink in de prijs. Een weg in Heerde heeft sinds kort een proefveld met de innovatieve vezelwapening.

 


edftrading.eu

Reageer op dit artikel