nieuws

Rotterdam bouwt 240 woningen

bouwbreed 12

Rotterdam bouwt 240 woningen

De gemeente Rotterdam start dit jaar nog met aanbestedingsrondes voor zo’n 240 nieuwbouwwoningen. Het gaat om in totaal vier locaties. De eerste aanbestedingsronde vindt deze zomer plaats.

Door de juiste woningen te bouwen werken we aan een stad die meer in balans komt

De bouw van de eerste 140 woningen start naar verwachting in 2017. De vier locaties zullen zowel woningen uit het midden- als het hogere segment bevatten. Hiermee wil de gemeente inwoners die toe zijn aan een volgende stap in hun wooncarrière behouden voor de stad. Wethouder van Stedelijke Ontwikkeling en Integratie Ronald Schneider: “Door de juiste woningen te bouwen, behouden we deze mensen en werken we aan een stad met een gevarieerde woningvoorraad, een stad die meer in balans komt.”

Midden segment

De gemeente Rotterdam start deze zomer nog een aanbestedingsronde voor de bouw van 140 ruime stadswoningen en gezinsappartementen in de Hudsonstraat. Dit project bestaat uit twee percelen van in totaal 13.300 vierkante meter. De bouw en verkoop staat gepland voor de periode 2017-2019.

Hoger segment

In het najaar van 2016 besteedt de gemeente zo’n honderd woningen aan op de Lloydpier, pal naast de Nieuwe Maas. De twee bouwpercelen, bestaande uit woningen uit het hoge segment, kunnen deels grondgebonden woningen omvatten. De bouw en verkoop staat gepland voor 2018.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels