nieuws

Heijmans wint pps-project A27/A1

bouwbreed Premium 71

Heijmans wint pps-project A27/A1

Bouwcombinatie 3Angle, bestaande uit Heijmans, Fluor en 3i Infrastructure, gaat de A27 en de A1 rond knooppunt Eemnes verbreden. Rijkswaterstaat heeft het project, met een waarde van 220 miljoen, voorlopig gegund.

Het project omvat de reconstructie van de A27 tussen Utrecht Noord en knooppunt Eemnes alsmede de A1 tussen Eemnes en de aansluiting Bunschoten-Spakenburg.

Medio 2019 klaar

Rijkswaterstaat verwacht het project eind juli definitief te gunnen aan 3Angle, waarna de financial close waarschijnlijk in oktober plaatsvindt. Medio 2019 moeten de werkzaamheden zijn afgerond. Behalve het ontwerp en de uitvoering zal de bouwcombinatie ook verantwoordelijk zijn voor 25 jaar beheer en onderhoud.

Met de aanpak van de A27/A1 worden de doorstroming en de veiligheid op de wegdelen verbeterd. De A27 zal worden verbreed van 2×2 naar 2×3 rijstroken, de A1 krijgt 2×4 rijstroken in plaats van de huidige 2×2. De bouwcombinatie zal ook de verbindingsboog A27-A1 in knooppunt Eemnes breder maken.

Reageer op dit artikel