nieuws

FNV Bouw: kom in opstand tegen OnderhoudNL

bouwbreed Premium 81

FNV Bouw roept werkgevers in de schilderssector op om hun brancheorganisatie, OnderhoudNL, te bewegen goede cao-afspraken te maken. Dat doet de vakbond in een open brief.

De onderhandelingen over een nieuwe schilders-cao liepen vorige maand, na ellenlange onderhandelingen, volledig vast. OnderhoudNL besloot om te gaan proberen een cao af te sluiten zonder de grote bonden FNV en CNV.

Peter Roos, eerste onderhandelaar van FNV Bouw, roept schilderswerkgevers nu op om zich tegen OnderhoudNL te keren. Hij schrijft in de open brief: “OnderhoudNL zegt nu een nieuwe cao te willen afsluiten met een vooralsnog obscuur vakbondje. Tegelijk dreigen er op grote schaal acties. Werknemers zien heel goed dat ze niet serieus genomen worden en dat zet kwaad bloed. Dit is een ongewenste situatie.”

Roos roept werkgevers op om toch samen met FNV en CNV Vakmensen tot goede afspraken te komen “Kom in actie en bel of mail OnderhoudNL. Dit is in het belang van uw bedrijf en uw toekomst,” besluit Roos.

Reageer op dit artikel