nieuws

Beelen profiteert van emvi-aanbestedingen

bouwbreed Premium 154

Beelen profiteert van emvi-aanbestedingen

Beelen Sloopwerken heeft vorig jaar de omzet met 11 procent opgevoerd tot 44,5 miljoen euro. Ook de nettowinst nam toe, met ruim 16 procent tot 1,7 miljoen.

Dat blijkt uit de jaarrekening van de onderneming, die als hoofdaannemer sloopprojecten voor onder meer het Rijk, gemeenten, semi-overheden, aannemers en vastgoedbeheerder uitvoert.

Verwachte groei

De stijging van de bedrijfsopbrengsten was weliswaar verwacht, maar kwam uiteindelijk nog hoger uit dan begroot. Dat had alles te maken met het herstel van de Nederlandse economie in het algemeen en dat van de bouw in het bijzonder.

“De totale sloopomzet in Nederland heeft in 2015 weer een lichte groei doorgemaakt ten opzichte van het jaar 2014, na een forse krimp van 45 procent in de periode 2008 tot 2013”, aldus Beelen in het jaarverslag.

Ook zullen wij in 2016 verder groeien in fte’s

Ook dit jaar rekent Beelen weer op omzetgroei. Het resultaat zal daarbij evenredig toenemen. “Ook zullen wij in 2016 verder groeien in fte’s”, schrijft de directie. “Dit alles met als doel om ondanks de verdere prijsdruk bij onze opdrachten ook in de nabije toekomst onze leidende marktpositie binnen de sloopbranche te kunnen behouden en de continuïteit van onze organisatie te kunnen waarborgen.”

Kwaliteit

In het recentelijk verschenen jaarmagazine van de Beelen Groep geeft topman Wim Beelen aan dat de onderneming steeds meer geconfronteerd wordt met opdrachtgevers die voor kwaliteit gaan en niet alleen de laagste prijs. Hij noemt dat een goede ontwikkeling. “Wij krijgen daarmee een kans betere alternatieven aan te bieden en deze ook op te nemen in de begroting. Een duurder, maar beter plan kan daardoor nog steeds de aanbesteding winnen. Dat spreekt mij aan.”

Voor Beelen was dat aanleiding om zich verder te specialiseren in aanbestedingen op basis van emvi (economisch meest voordelige inschrijving). Dat werpt nu zijn vruchten af, constateert de bestuursvoorzitter. “Wij hebben onlangs meerdere grote asbest- en sloopprojecten en diverse afvalcontracten aangenomen op basis van het plan. We hadden niet per se de laagste aanbieding, maar wel de beste.”

Beelen Sloopwerken maakt onderdeel uit van de Beelen Groep, actief in sloop, recycling, asbestsanering en afvalverwerking. De cijfers van de totale groep waren dinsdagochtend nog niet gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.

Roer

Volgens de bestuursvoorzitter was het voor het concern organisatorisch een bewogen jaar. “Er is veel veranderd. Vorig jaar hadden we nog een voltallig bestuur en een dure holding, nu sta ik weer alleen aan het roer en heb ik alle facilitaire taken ondergebracht bij de werkmaatschappijen. En dat bevalt me goed ”, aldus Beelen. “Mijn ideeën en ambities deel ik graag direct met mijn directeuren. Beslissingen nemen we kordaat en voeren we direct uit. Ik noem dit back to Beelen.”

Reageer op dit artikel