nieuws

Baljeu moet betonakkoord redden

bouwbreed Premium 28

Baljeu moet betonakkoord redden

Jeannette Baljeu, directeur van SBRCURnet, wordt het boegbeeld van het nationale Betonakkoord, dat momenteel in de maak is. Behalve dat Baljeu het gezicht ‘naar buiten’ wordt, krijgt ze ook de taak om de betrokken partijen bij elkaar te brengen, indien nodig.

“Omdat ze geen belang heeft bij de inhoud van het Betonakkoord, kan ze een sleutelrol vervullen mocht men er in de onderhandelingen niet direct uitkomen”, aldus MVO Netwerk Beton, de initiator van het Betonakkoord.

Ketenbreed akkoord

Het Betonakkoord heeft als doel om op nationaal niveau met alle partijen in de keten concrete afspraken te maken voor verdere verduurzaming van de betonsector. Begin dit jaar zegden ruim 60 bestuurders en stakeholders uit de keten toe om te werken aan zo’n ketenbreed akkoord, met vier pijlers: circulariteit, CO2-reductie, sociaal kapitaal en natuurlijk kapitaal.

Baljeu wordt geschikt geacht om de rol van boegbeeld op haar te nemen omdat ze “affiniteit met de sector” heeft, een “ervaren bestuurder” is en tevens onafhankelijk is. “Na acht jaar wethouderschap in Rotterdam en ervaring bij het ministerie van Economische Zaken kan zij bovendien bogen op een breed netwerk.”

Reageer op dit artikel