nieuws

Werkvoorraad sinds zomer 2008 niet zo hoog geweest

bouwbreed Premium 4

Werkvoorraad sinds zomer 2008 niet zo hoog geweest

De werkvoorraad in de bouw is sinds het uitbreken van de crisis in de zomer van 2008 niet zo hoog geweest. Gemiddeld lag er volgens het Economisch Instituut voor de Bouw in maart voor 7,6 maanden werk op de plank.

Dat is een groei van 0,4 maand ten opzichte van februari. In februari was er nog sprake van een forse daling van de werkvoorraad.

In de woningbouw nam de werkvoorraad met een halve maand toe tot 8,5 maanden. Opvallend is verder de sterke stijging van het aantal orders voor utiliteitsbouwers

Stabilisatie

Utilteitsbouwers zagen hun werkvoorraad volgens het EIB in maart met een halve maand toenemen naar 7,9 maanden. Het is volgens de bouweconomen nog te vroeg om vast te stellen of het om een structurele toename van de werkvoorraad gaat. Dat zal de komende maanden moeten blijken.

De orderportefeuille in de grond- en waterbouw steeg voor de derde opeenvolgende maand met een tiende maand naar 6,3 maanden. Tegenover deze stijging stond een stabilisatie van de werkvoorraad in de wegenbouw op 5,3 maanden.

Reageer op dit artikel