nieuws

Deme gaat in China offshore windparken bouwen

bouwbreed Premium 28

Deme gaat in China offshore windparken bouwen

Het Belgische bagger- en waterbouwbedrijf Deme gaat samenwerken met China Cosco Shipping, met meer dan 1000 schepen de grootste rederij ter wereld. De bedrijven gaan in een joint-venture offshore windparken in China bouwen.

De samenwerking ligt in lijn met de Chinese klimaatambities en de ontwikkeling van hernieuwbare energie die onlangs zijn opgenomen in het dertiende vijfjarenplan (2016-2020) voor sociale en economische ontwikkeling. De Chinese overheid wil het geïnstalleerd vermogen van windturbines op zee tot 2020 aanzienlijk verhogen.

Nieuw marktsegment

Deme en China Cosco Shipping starten daarom de joint venture Coscocs-Deme. China Cosco Shipping wil als grootste rederij ter wereld dit nieuwe marktsegment betreden en heeft hierin Deme’ s dochterbedrijf GeoSea bereid gevonden partner te worden. GoSea heeft ruime ervaring in het ontwikkelen, bouwen en onderhouden van offshore windturbineparken.

Alain Bernard, bestuurder en CEO van Deme schrijft in een persverklaring: “Deme is als pioniersbedrijf een wereldleider in offshore windenergie die totaaloplossingen aanbiedt via EPCIM-contracten (Engineering, Procurement, Construction, Installation & Maintenance). Dankzij de opgebouwde knowhow en ervaring met complexe maritieme bouwwerken kan Deme de offshore wind ambities van China Cosco Shipping ondersteunen en helpen realiseren. De samenwerking past ook in de partneringfilosofie van onze groep waarbij Deme de internationale activiteiten uitbreidt via een duurzame samenwerking met sterke lokale partners. Dergelijke combinaties zijn al meermaals succesvol gebleken in onze bagger- en milieudivisies.”

Reageer op dit artikel