nieuws

Asscher houdt hoop op gelijk loon gelijk werk

bouwbreed 5

Asscher houdt hoop op gelijk loon gelijk werk

Minister Asscher (sociale zaken) hoopt dat de Europese Commissie haar poot stijf houdt en blijft bij het voorstel om gelijk werk ook gelijk te belonen. Daarmee komt een eind aan de praktijk dat werknemers uit voornamelijk Oost-Europa minder krijgen betaald dan Nederlanders.

Niet alleen verkleint het voorstel de kans op verdringing van Nederlandse werknemers op de arbeidsmarkt, maar ook de kans op uitbuiting van Oost-Europeanen. Elf Oost-Europese landen torpedeerden het voorstel van de Commissie met een gele kaart. Ze vinden dat hun concurrentiepositie wordt aangetast. De FNV riep Eurocommissaris Marianne Thyssen ook al op de gele kaart naast zich neer te leggen.

Reageer op dit artikel