nieuws

Stalen schuiven Oosterscheldekering in de verf gezet

bouwbreed 78

Stalen schuiven Oosterscheldekering in de verf gezet
Rijkswaterstaat

Deze maand is begonnen met het conserveren van de pijlers en schuiven van de Oosterscheldekering. Het werk aan de stalen constructie duurt tot en met 2022.

De combinatie Oosterscheldekering Conservering Groep (VolkerRail, Van den Enden en GSB) voert de klus uit in opdracht van Rijkswaterstaat via een d&c-contract met een totale waarde van 45 miljoen euro.

De Oosterscheldekering heeft een constructie van 62 stalen schuiven en 124 stalen cilinders. Deze constructie roest onder zoute omstandigheden. De schuiven van de stroomgaten Hammen en Schaar en de cilinders van stroomgat Roompot krijgen daarom de komende periode een nieuwe, beschermende verflaag.

Voordat het conserveren kan starten moeten alle stalen onderdelen schoongespoten worden. Om te voorkomen dat er afvalstoffen in het oppervlaktewater terecht komen, is er een hulpconstructie gebouwd die de schadelijke stoffen opvangt en meteen zorgt voor een droge werkplek.

Reageer op dit artikel