nieuws

Leerlingen bouwen vier dijkwoningen

bouwbreed 23

Leerlingen bouwen vier dijkwoningen

Leerlingen van het Zwolse Deltion College bouwen de komende maanden vier volledige woningen in de wijk Frankhuis Noord in Zwolle. Bouwcombinatie Stadshage (Heijmans, Dura Vermeer, BAM) begeleidt de leerlingen.

De dijkwoningen zijn kleinere huizen voor 1 tot 2 personen. Ze hebben een badkamer en slaapkamer op de begane grond en een woonkamer en keuken op de eerste verdieping en worden gebouwd tussen april 2016 en maart 2017.

Doordat de leerlingen van begin tot eind bij de bouw betrokken zijn, moeten ze beter zijn voorbereid op de arbeidsmarkt. Een unieke kans voor de leerlingen, denkt Deltion-voorzitter Bert Beun: “We verplaatsen het leslokaal letterlijk naar de bouwplaats. Door deze samenwerking kunnen we hen een kwalitatief hoogwaardig en nog praktijkgerichter lesprogramma aanbieden.”

De roc-leerlingen zijn tussen de 16 en 20 jaar. Ze werken in verschillende disciplines, zoals timmeren, tegelzetten en metselen, aan de woningen. Daarnaast worden er excursies en gastlessen georganiseerd. Zo zullen ze onder andere een kozijnen- en binnendeurenfabriek bezoeken en krijgen ze een gastcollege aangeboden over duurzaam bouwen.

De bouwcombinatie zal de leerlingen actief begeleiden en de kwaliteit voortdurend in de gaten blijven houden. “Uiteraard gebeurt alles onder streng toezicht,” zegt bouwcombinatie-voorzitter John Haverkort. “Als bouwende partij zijn en blijven we verantwoordelijk voor het eindresultaat. Hierbij zijn kwaliteit en veiligheid de belangrijkste criteria.”

Reageer op dit artikel