nieuws

‘Ik hoefde nooit harder te knokken’

bouwbreed Premium 12

‘Ik hoefde nooit harder te knokken’

Carla Molenaar begon als personeelsadviseur bij advies- en ingenieursbureau Movares. Daarna volgden andere functies bij deze werkgever. Sinds kort is ze er regiodirecteur Noordwest.

U bent actief geweest op uiteenlopende terreinen. Bent u van alle markten thuis?

“De rode draad is waarschijnlijk dat ik steeds met een groep mensen aan de slag ga om iets moois neer te zetten. Ik vond het altijd leuk om meer naar processen te kijken. Dat heb ik bij personeelszaken gedaan en bij facilitair management. Toen ik met de huisvesting van Movares te maken kreeg, kreeg ik belangstelling voor primaire projecten. Vanaf toen ben ik me daarop gaan richten.”

Hoe gemakkelijk maak je een interne overstap?

“Movares kenmerkt zich door de kansen die je krijgt. Daaraan moet je zelf wel wat doen. Ik heb ook het geluk gehad dat ik dicht bij beslissers zat. Daardoor was ik in beeld. Zo rol je gemakkelijk van het een in het ander. Daarop heb ik niet bewust gestuurd.”

Hoe maakte u zich de kennis eigen van al die verschillende terreinen?

“Het is vooral praten, vragen stellen en luisteren. Ik voer projecten niet zelf uit, maar ik begrijp wel waarmee mensen bezig zijn. Ik ben een verbinder. Ik ga op zoek naar mensen met kennis en vergaar die. Ik moet de verbinding kunnen leggen tussen de vraag van de klant en onze diensten. Ik vraag door en heb oprechte belangstelling. En ik ben niet bang om te zeggen dat ik iets niet weet.”

U begeleidde de renovatie van het hoofdkantoor in Utrecht. Stapte u gemakkelijk over naar Amsterdam?

“Amsterdam heeft een werkplek in dezelfde stijl, alleen wat kleiner, maar midden in de oude binnenstad. In onze regiokantoren zitten we dicht bij onze klanten. We kijken soms letterlijk op ze uit. Onze buurman is de gemeente Amsterdam.”

Bij technische bedrijven zijn vrouwen in de minderheid. Legt dat extra druk op u?

“Nee, dat voel ik niet zo. Maar het is wel jammer. In Amsterdam is de verhouding fiftyfifty. Ik heb ook nooit ervaren dat ik er harder voor moest knokken omdat ik een vrouw ben. Je ziet wel een verschil in werkvelden. Aan de ontwerpkant werken meer vrouwen. Volgens mij zijn er gelijke kansen. Er is alleen minder aanbod van vrouwen. In het Jong Talent Programma van Movares zitten ze overigens wel.”

CV Carla Molenaar

1966: Geboren in Sneek.
1985 – 1989: Commerciële economie/bedrijfseconomie, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden.
1989 – 1995: Diverse functies bij Brinks-Nedlloyd, waaronder manager muntgeldverwerking.
1996 – 1998: Diverse functies bij Randstad Automatiseringsdiensten, waaronder P&O-manager.
1998 – 2001: Beleidsmedewerker HRM bij Yacht.
2001 – 2016: Diverse functies bij Movares, waaronder facilitair manager, senior accountmanager Rijkswaterstaat en manager gebouwinstallaties.
2016: Regiodirecteur Noordwest bij Movares.

Reageer op dit artikel