nieuws

Herbruikbare matten geven beton structuur

bouwbreed 68

Herbruikbare matten geven beton structuur

Hakron-Terwa levert herbruikbare structuurmatten voor het maken van patronen op betonnen wanden in het zicht.

De structuurmatten zijn gepatenteerd. Hakron-Terwa adviseert ze te gebruiken voor productie in de fabriek en op locatie. Voor bijzondere toepassingen biedt de leverancier grote structuurmatten om bij de verbindingen patronen zonder onderbreking te maken. Op bestelling levert het bedrijf de matten op maat en past ze aan de omstandigheden op de bouwplaats aan. De maten wijken volgens Hakron-Terwa hooguit 0,5 procent van de specificaties af.

Het type ESX is een structuurmat voor grote panelen en voor kolommen en wordt gemaakt uit een op siliconen gebaseerd materiaal. De FLX is een flexibele structuurmat voor de prefab-industrie. Deze wordt gemaakt uit gesinterd polyurethaan. De structuurmatten STR – SVM zijn bedoeld voor het storten in bekisting bij in-situ-beton. Ze worden gemaakt uit polyurethaan met hoge dichtheid en zijn versterkt door synthetische harsen. De matten worden op de bekisting gelijmd of geschroefd. Magneten houden de matten vast op kunststof bekisting.

Bij het storten van in-situ-beton kunnen de structuurmatten op een schone en vetvrije bekisting worden verlijmd of worden geschroefd. Een vierkante meter vergt dan 8 tot 10 schroeven.

Reageer op dit artikel