nieuws

Bouw blijft gevaarlijke sector om in te werken

bouwbreed Premium 33

Bouw blijft gevaarlijke sector om in te werken

De meeste ongevallen vinden plaats in de industrie, gemiddeld zo’n 600 per jaar. Gemiddeld zijn dat 81 ongevallen per 100.000 banen. In de afvalsector en de bouw vinden relatief de meeste ongevallen plaats, respectievelijk 168 en 142 per 100.000 banen blijkt uit cijfers van de Inspectie SZW.

Ernstige arbeidsongevallen vinden vooral plaats tussen 9 en 11 uur en tussen 15 en 16 uur. Jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 24 jaar en uitzendkrachten krijgen relatief vaker te maken met een ernstig arbeidsongeval. Dit blijkt uit de ongevalsanalyse over de jaren 2011-2014 die de Inspectie heeft verricht.

Valgevaar is het risico dat leidt tot de meest ernstige ongevallen, gevolgd door contact met een bewegend object, contact met bewegende delen van een machine en aanrijdgevaar. Deze ongevallen komen in de bouw voor.

Reageer op dit artikel