nieuws

Blauwhoed staat niet langer te koop

bouwbreed 59

Blauwhoed staat niet langer te koop

Aandeelhouders Valzoom en NPM Capital hebben projectontwikkelaar Blauwhoed uit de etalage gehaald. Ze zijn ervan overtuigd dat de woningontwikkelaar de vruchten kan plukken van de aantrekkende markt.

Dat laat woningontwikkelaar Blauwhoed in een persbericht weten. In november 2015 bevestigde de projectontwikkelaar dat het bedrijf te koop stond. NIBC Bank was aangesteld om de verkoop te onderzoeken. Of de verkoop is afgeketst op te lage biedingen, willen aandeelhouders en ontwikkelaar niet zeggen.

“Eind 2015 kondigden de aandeelhouders van Blauwhoed aan dat zij NIBC de opdracht hebben gegeven om de mogelijkheid van een verkoop van de onderneming te gaan onderzoeken. Na evaluatie van verschillende opties hebben de aandeelhouders besloten vooralsnog af te zien van een eventuele verkoop en voor een langere periode bij de onderneming betrokken te blijven. De aandeelhouders zijn ervan overtuigd dat Blauwhoed, na de succesvolle transformatie in de voorbije jaren, de vruchten zal plukken van de sterke positionering in een verder aantrekkende Nederlandse markt”, aldus Blauwhoed in het persbericht.

Blauwhoed is Nederlands oudste vastgoedonderneming (400 jaar oud) met een focus op de woningmarkt in de Randstad en Noord-Brabant. Het verkocht in 2015 ongeveer 550 woningen. Dat aantal zal de komende jaren stijgen, liet de ontwikkelaar eerder aan Vastgoedmarkt weten.

Reageer op dit artikel