nieuws

Autolift verdubbelt capaciteit parkeerplek

bouwbreed 15

Autolift verdubbelt capaciteit parkeerplek

Aanbieders van parkeerruimte kunnen hun capaciteit verdubbelen met een autolift van 2Park uit het Israelische Kadima.

De parkeerlift is een bewegende constructie die een auto boven een andere stalt. In grote lijnen gebeurt dat op de wijze waarop puincontainers op en af een vrachtwagen worden gezet. Zo verdubbelt de capaciteit van bijvoorbeeld een parkeergarage of een parkeerterrein. De parkeerhulp weegt 1650 kilo. De locatie moet dat gewicht en dat van twee auto’s kunnen dragen. Het systeem vergt een plafondhoogte van minimaal 3,40 meter. In de lengte heeft de lift iets meer dan 10 meter ruimte nodig. Een krachtstroommotor kan auto’s tot een gewicht van 2000 kilo in één minuut verplaatsen. Het systeem werkt mechanisch zonder hydraulica.

De parkeerlift bestaat uit een brug van stalen profielen met een draaiend plateau. Een bestuurder die wil parkeren laat de brug dalen en rijdt de auto op het plateau. De installatie draait het plateau plus auto in de lengterichting en tilt het geheel boven de onderste parkeerplaats. De parkeerplek verlaten gebeurt in omgekeerde volgorde waarbij de bestuurder de auto in de gewenste rijrichting kan draaien.

 

Reageer op dit artikel