nieuws

Tweede Kamer neemt het op voor het mkb

bouwbreed

Tweede Kamer neemt het op voor het mkb
DEN HAAG - Zetels Tweede Kamer in Den Haag. ANP PHOTO ED OUDENAARDEN

De Tweede Kamer nam het dinsdag op voor het midden- en kleinbedrijf. Er werden verschillende moties aangenomen die het kabinet opdragen om in de vernieuwde aanbestedingswet, die op 1 juli van kracht wordt, te zorgen dat mkb-bedrijven meer kans maken mee te doen in een aanbestedingsprocedure.

Zo stemde de Tweede Kamer unaniem voor moties waarin wordt opgeroepen om onnodig clusteren van opdrachten tegen te gaan. De Kamer riep het kabinet bovendien op om in de Gids Proportionaliteit duidelijker aan te geven wanneer clusteren wel en niet mag.

Ook wil een meerderheid in de Tweede Kamer dat het kabinet in Brussel zijn best gaat doen de Europese Aanbestedingsdrempel te verhogen. Daardoor moet het voor lagere overheden gemakkelijker worden een kleinere opdracht lokaal aan te besteden.

De motie van Sharon Gesthuizen, waarin ze minister Kamp opdraagt het expertisecentrum aanbesteden Pianoo en de Commissie van Aanbestedingsexperts samen te voegen tot een nieuwe Commissie van Aanbestedingsexperts, werd door een meerderheid van de Tweede Kamer verworpen.

Reageer op dit artikel