nieuws

Shell investeert in nieuwe windparken in Noordzee

bouwbreed Premium

Shell investeert in nieuwe windparken in Noordzee

Shell gaat meebieden bij de komende aanbesteding van het kabinet voor vijf grote windparken op de Noordzee. Dat stellen betrokkenen bij de zogenoemde Borssele-tender die naar verwachting volgende maand wordt geopend, zo schrijft het Financieele Dagblad (FD).

De komende jaren worden in totaal vijf nieuwe locaties voor windparken op zee aanbesteed: twee in Borssele, twee bij de Zuid-Hollandse kust en een voor de Noord-Hollandse kust. Voor alle projecten samen, die een gezamenlijk vermogen krijgen van 3500 megawatt (MW), zijn miljarden euro’s overheidssubsidie beschikbaar.

Het olieconcern Shell is in de Verenigde Staten al mede-eigenaar van zes windparken. In Nederland is het concern met Nuon mede-eigenaar van het windpark Egmond aan Zee.

Reageer op dit artikel