nieuws

RAU ontwerpt sporthal Zeeburg

bouwbreed

RAU ontwerpt sporthal Zeeburg

De gemeente Amsterdam heeft vorige week een contract ondertekend met architectenbureau RAU. Dit architectenbureau ontwerpt de sporthal die in de Sportheldenbuurt op Zeeburgereiland komt te staan. Naast de sporthal komen twee sportvelden en een urban sportzone te liggen.

De sporthal op Zeeburgereiland wordt gebouwd in samenwerking met IJburg College 2 en het Stelle College. De scholen waren onder andere betrokken bij de selectieprocedure van de architect. Beide scholen ontwikkelen op dit moment nieuwbouw nabij de locatie van de nieuwe sporthal. Daarnaast zal de sporthal worden gebruikt door diverse sportverenigingen. De sporthal zal een grote in drieën deelbare hal en een losse gymzaal krijgen. De sporthal komt tussen de bestaande silo’s en de nieuw te realiseren sportvelden en urban sportzone.

Reageer op dit artikel