nieuws

Het nieuws in uw broekzak met de nieuwe Cobouw-app

bouwbreed

Het nieuws in uw broekzak met de nieuwe Cobouw-app
Suzanne van de Kerk

We hebben onze nieuwe app gelanceerd. Via deze app kunt u straks al onze nieuwsberichten, achtergrondartikelen en onderzoeksverhalen lezen. Het gaat om artikelen die op onze website staan, maar ook om alle kopij uit ons nieuwe weekblad en – nog even – onze krant.

De applicatie is voor zowel Apple– als Android-gebruikers eenvoudig te installeren op tablets en/of mobiele telefoons. Op deze manier heeft u Cobouw altijd bij de hand: thuis of op kantoor, in de binnenzak van uw colbert, in uw broekzak, of in uw handtas.

De Android-app kunt u hier downloaden, de iOS-app hier

Betalende abonnees loggen in met hun e-mailadres en wachtwoord, en hebben daarna onbeperkt toegang. Eenmaal ingelogd, hoeft u niet steeds opnieuw in te loggen. Met andere woorden: u blijft automatisch aangemeld.

Actueel en doorzoekbaar

In de app heeft u digitaal toegang tot onze recente gedrukte uitgaven, plus tot de tien meest actuele nieuwsberichten van onze website. Als u via de app een weekblad, special of krant downloadt, kunt u de artikelen vergroten door in te zoomen. Als u een verhaal aanklikt, krijgt u de tekst beeldvullend op uw scherm. Daardoor zijn bijvoorbeeld ook lange artikelen prima op uw telefoon te lezen.

De nieuwe app is doorzoekbaar: via het invoeren van een trefwoord kunt u een complete uitgave met één druk op de knop doorzoeken op elk door u gewenst onderwerp. Edities tot een week oud kunt u via de app binnenhalen, daarna verdwijnen ze. Oude edities die u heeft gedownload en niet meer bekijkt, kunt u via ‘Instellingen’  verwijderen van uw toestel.

Gratis verkrijgbaar

De nieuwe app is op korte termijn gratis verkrijgbaar in de Appstore en via Google Play. Het wachten is op de laatste formaliteiten bij Apple en Google. Een kwestie van enkele dagen tot maximaal twee weken, is onze verwachting.

Deze week presenteren wij ook een nieuwe nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief wordt een duidelijker onderscheid gemaakt tussen nieuwsartikelen en Bouwberichten. De Bouwberichten krijgen voortaan dezelfde gele achtergrondkleur die u van de krant bent gewend.

Het vacatureoverzicht in Cobouw Banen is in de nieuwe nieuwsbrief gemakkelijker terug te vinden. Wij hebben geprobeerd om de gehele indeling voor u overzichtelijker en duidelijker te maken. Het accent komt meer op nieuws te liggen. Betalende abonnees krijgen vanzelfsprekend onbeperkt toegang tot alle nieuwsartikelen. Voor anderen wordt de toegang tot onze website beperkt.

Nieuwsbrief

Het aantal nieuwsbrieven brengen wij op verzoek van lezers terug van twee naar één per werkdag. De Cobouw-nieuwsbrief ontvangt u elke werkdag om 13.00 uur. Het nieuws vindt u dus in de nieuwsbrief, in de app én op onze website. De keuze waar u wat wilt lezen, is aan u.

In de afgelopen zes weken heb ik u in een serie artikelen uitgelegd met welke vernieuwingen Cobouw bezig is. Deze week gaat u de vernieuwingen concreet merken.

Woensdag verschijnt de eerste editie van ons nieuwe weekblad. Daarnaast ontvangt u tot begin juni wekelijks twee kranten: op dinsdag en op vrijdag.

Wilt u reageren? Mail naar nieuw@cobouw.nl. Bellen met onze afdeling klantenservice kan ook: 070 – 30 46 777.

Boudewijn Warbroek, hoofdredacteur Cobouw

Reageer op dit artikel