nieuws

Omgevingswet zet raden buiten spel

bouwbreed

Omgevingswet zet raden buiten spel

Gemeenteraden hebben hoe langer hoe minder te zeggen over ruimtelijke ingrepen. Dat komt door de Crisis- en herstelwet en de rijkscoördinatieregeling (RCR) die gemeenten buiten spel zet bij windparken op het land. Dat schrijven meer dan 150 raadsleden uit tachtig gemeenten aan de Eerste Kamer.

De senaat buigt zich momenteel over de Omgevingswet waarin de Crisis- en herstelwet en de RCR moeten worden opgenomen. De raadsleden hopen met hun brief de Eerste Kamer ertoe te bewegen de Omgevingswet af te schieten tenzij minister Melanie Schultz de wet zodanig aanpast dat gemeenten het weer voor het zeggen krijgen.

Dat vinden zij absoluut noodzakelijk, omdat het vertrouwen van de burgers in de overheid in het geding is. “Dat vertrouwen heeft door de over ons zonder ons aanpak van het Rijk bij windenergie een dieptepunt bereikt.”

Reageer op dit artikel