nieuws

Tachtig miljoen voor energiebesparing eigenaren

bouwbreed Premium

Tachtig miljoen voor energiebesparing eigenaren

Particuliere woningeigenaren en vve’s kunnen vanaf volgend jaar subsidie krijgen voor omvangrijke energiebesparingsmaatregelen in de woning. Minister Blok (Wonen en Rijksdienst) stelt daarvoor 80 miljoen euro beschikbaar, zo liet hij dinsdag de Tweede Kamer weten.

Het ministerie gaat nu nog onderzoeken welke maatregelen daar precies voor in aanmerking komen. Uiterlijk komende zomer zal Blok met meer detail komen, belooft hij. De minister benadrukt dat het wel om omvangrijke maatregelen moet gaan. De subsidie kan niet gebruikt worden voor enkelvoudige maatregel of voor zonnepanelen. Ook energieopwekkende alternatieven, zoals zonneboilers, warmtepompen of pelletkachels vallen niet onder de regeling; daarvoor is al subsidie beschikbaar bij het ministerie van Economische Zaken.

Voorlichtingscampagne

De subsidie is onderdeel van een bedrag van in totaal 100 miljoen euro, waarvan de resterende 20 miljoen wordt gebruikt voor verbetering van het Nationaal Energiebespaarfonds en voor innovaties bij bedrijven en gemeenten. Ook wordt er een voorlichtingscampagne over energiebesparing opgestart.

Reageer op dit artikel