nieuws

Stuttgart ontzorgt huiseigenaren

bouwbreed

Stuttgart ontzorgt huiseigenaren

Stuttgart ontwikkelt voor de eigen woningbezitters een pakket voor renovatie van hun woning, inclusief energiebesparende maatregelen. De reden van de gemeente om hiermee te komen is dat, ondanks subsidies en technische bijstand, de energierenovatie blijft steken op 1 tot 2 procent van de woningvoorraad per jaar. Het doel van is dit op te voeren naar 3 procent in 2020.

Het gaat erom eigenaren te helpen de juiste aanbieders te vinden. Dat varieert van planning via bouw, financiering, garanties tot – desgewenst – energielevering.

Het ontwerp-businessmodel is gebaseerd op de in Duitsland bekende aanpak van verbetering van de energieprestatie. Daarbij wordt een garantie gegeven voor de energiebesparing waaruit de aanpak wordt betaald, vergelijkbaar met NOM.

Reageer op dit artikel