nieuws

Miljoenensubsidie woningisolatie

bouwbreed

Miljoenensubsidie woningisolatie

Particuliere huiseigenaren in Friesland hebben in 2014 en 2015 in totaal 6,3 miljoen euro subsidie aangevraagd bij de provincie voor het nemen van energiebesparende maatregelen. Gemiddeld ontvingen de aanvragers een bedrag van 700 euro.

De provincie meldt dat voor dit jaar nog een subsidiebedrag van 3,5 miljoen euro beschikbaar is. Inmiddels is de aanvraagprocedure vereenvoudigd. De provincie adviseert te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om een huis te isoleren.

De verantwoordelijke gedeputeerde, Michiel Schrier, juicht de aanvragen toe. Hij wijst op het belang voor onder meer de lokale werkgelegenheid. De ontvangers van de subsidie huren vaak een Fries bouw- of installatiebedrijf in. De populairste maatregelen waaraan de subsidie wordt besteed, zijn vloer- en spouwmuurisolatie. Op de tweede plaats staan HR-glas en dakisolatie.

Reageer op dit artikel