nieuws

Kartelboete wordt snel fors hoger

bouwbreed

Kartelboete wordt snel fors hoger
NLD-20040216-ROTTERDAM: Vrouwe Justitia op het voormalige Gerechtgebouw in Rotterdam aan de Noordsingel. Hier is nu de Raad voor de Kinderbescherming in gevestigd.ANPFOTO KOEN SUYK

De wettelijke maximumboete voor kartelovertredingen gaat binnenkort fors omhoog. Het boetebedrag verdubbelt van 450.000 naar 900.000 euro. Dit is het gevolg van een wetswijziging die de Eerste Kamer heeft aanvaard.

Dit maximum kan nog eens verdubbeld worden als binnen vijf jaar dezelfde of een soortgelijke overtreding wordt begaan. De boete kan overigens nog hoger uitvallen, te weten 10 procent van de (groeps)omzet.

Daarnaast wordt het boetemaximum voor kartelboetes afhankelijk gemaakt van de duur van het kartel. De boete of als dat meer is de 10 procent van de omzet wordt dan over de jaren dat het kartel heeft bestaan, opgelegd met een maximum van vier jaar.

Reageer op dit artikel