nieuws

Holland Water verkoopt in Iran systeem tegen legionella

bouwbreed

Holland Water verkoopt in Iran systeem tegen legionella
Foto: Ruben Meijerink.

Holland Water sluit volgende week in Teheran een samenwerkingsovereenkomst met het Iraanse bedrijf Padyab Tadjhiz Co. Het bedrijf uit Driebergen gaat apparatuur leveren waarmee water, dat door de Legionellabacterie is verontreinigd, is schoon te maken.

Holland Water was sinds vorig jaar ook al actief in Dubai en zette medio 2015 de eerste voorzichtige stappen in Iran. “Nu na tien jaar de internationale sancties tegen Iran zijn opgeheven, ontstaan ook voor ons mogelijkheden om op de Iraanse markt zaken te gaan doen”, stellen directeuren Leo de Zeeuw en Peter van der Linde.

Biofilmlaag uit waterleidingen

Holland Water is ontwikkelaar van het Bifipro-systeem waarmee door middel van lage concentraties koper- en zilverionen de biofilmlaag uit waterleidingen wordt verwijderd. Daardoor krijgen bacteriën als legionella geen kans. Holland Water installeerde het systeem in Nederland al op meer dan 300 plaatsen, waaronder in ziekenhuizen en hotels.

Sinds 2012 opereert het bedrijf ook in het buitenland. Eerst werden de zuiveringssystemen in Italië verkocht, waarna België en het Midden-oosten volgden. In tegenstelling tot in Nederland, waar Bifipro alleen geïnstalleerd mag worden in prioritaire instellingen waar al legionella is aangetroffen, legt Holland Water ze in het buitenland preventief aan.

Reageer op dit artikel