nieuws

Fraudeonderzoek naar Braziliaans project Arcadis

bouwbreed Premium

Fraudeonderzoek naar Braziliaans project Arcadis

Arcadis werkt mee aan een fraudeonderzoek van de Braziliaanse autoriteiten naar een aantal bouwbedrijven dat betrokken is bij het Sao Francisco-project, een groot infrastructureel werk in het noorden van Brazilië.

Dat heeft het advies- en ingenieursbureau maandagochtend bekendgemaakt in reactie op berichtgeving in lokale Braziliaanse media.

Of het onderzoek zich ook op Arcadis zelf richt, is vooralsnog onduidelijk. Afgelopen vrijdag bezochten Braziliaanse opsporingsambtenaren het kantoor van Arcadis Logos in Sao Paulo en een woning van een manager. “Arcadis werkt volledig mee aan het onderzoek van de federale autoriteiten”, laat het concern in een verklaring weten. “Bovendien zijn we, zoals gebruikelijk in dergelijke situaties, een eigen onderzoek gestart.”

Arcadis-dochter Logos voert samen met consortiumpartner Concremat het management uit over het Sao Francisco-project, dat de aanleg van 720 kilometer aan kanalen omvat. Arcadis zelf voert geen bouwwerkzaamheden uit. Arcadis haalde afgelopen jaren meerdere contracten binnen bij het grootste waterinfraproject van Brazilië. Het meest recente contract had een waarde van 26 miljoen euro.

Reageer op dit artikel