nieuws

Fluor neemt dienstverlener Stork over voor 695 miljoen euro

bouwbreed Premium

Fluor neemt dienstverlener Stork over voor 695 miljoen euro
www.it-executive.nl

Industrieel dienstverlener Stork komt in handen van Fluor. Het Amerikaanse ingenieurs- en bouwbedrijf betaalt 695 miljoen euro voor de technisch dienstverlener.

Fluor neemt Stork over van de Britse investeringsmaatschappij Arle Capital Partners. Na de overname zal Fluor haar uitvoerings- en onderhoudsactiviteiten samenvoegen met Stork. Daardoor ontstaat een onderneming met een omzet van 2,1 miljard euro. Het nieuwe bedrijf telt 19.000 werknemers.

Voor het personeel heeft de overname geen gevolgen. Stork zal onder zijn eigen naam blijven opereren en behoudt zijn hoofdkantoor in Nederland. Het bedrijf zal worden geleid door Arnold Steenbakker, de huidige topman van Stork.

“Wij zijn trots dat een bedrijf van wereldformaat zoals Fluor de sterke reputatie van Stork, de deskundigheid van onze werknemers en onze positie als wereldwijde aanbieder van industrial services erkent”, liet Steenbakker maandag weten. Hij ziet mogelijkheden om de spreiding van Stork te vergroten en de service aan de klanten te verdiepen. “De activiteiten van Stork zijn complementair aan die van Fluor en met deze combinatie worden wij een wereldwijd toonaangevend bedrijf in industrial services.”

Fluor is al jaren actief in Nederland. Samen met Ballast Nedam en Heijmans bouwt het concern momenteel aan de Gaasperdammerweg, onderdeel van de verbinding Schiphol-Amsterdam-Almere. Met partners Heijmans en Hochtief aast Fluor ook op de aanleg van het Zuidasdok.

FNV Metaal noemt de overname van Stork goed nieuws. “Stork was jaren eigendom van private equity, op zich is het goed dat daar nu een einde aan komt”, zegt vakbondsbestuurder Ans van Uffelen. “Fluor is een strategische partner, die uit is op verdere groei, waar Stork van kan mee profiteren en nu ook op wereldschaal. Het lijkt erop dat er weinig overlap is, wat gunstig is voor de werkgelegenheid.”

Reageer op dit artikel