nieuws

Waterkantbeschoeiing wint Future Green City-award

bouwbreed Premium

Waterkantbeschoeiing wint Future Green City-award

Met een nieuw type waterkantbeschoeiing is HIP Groen uit Driebruggen winnaar geworden van de Future Green City 2015 Innovatie Award. De tweede plaats is voor Hydrorock International en op de derde plek eindigde WeedControl.

HIP Groen wint met een duurzame en betaalbare waterkantbeschoeiing, die het bedrijf verkoopt als ‘type Gouda’. De naam verwijst naar de gemeente die meehielp met de ontwikkeling van de beschoeiing. Deze wordt aangeboden als alternatief voor een hardhouten versie. Het concept bestaat uit een combinatie van Europees naaldhout en herverwerkte HDPE. De bovenste 35 centimeter bestaat uit deze uv-bestendige kunststof. De schothoogte is variabel. Voor een extra uitstraling adviseert het bedrijf inslagdoppen of voor- en dekplanken van bamboe of een afdekkap van cortenstaal.

Hydrorock International uit Schiedam ontving de tweede prijs voor zijn infiltratieblokken uit steenwol voor het bufferen van hemelwater. De standaardversie buffert tot 94 procent van het volume. De HD-uitvoering komt tot 90 procent.

WeedControl uit Waalwijk brengt een werktuig op de markt dat onkruid bestrijdt door middel van recirculerende hete lucht uit een gasbrander.

Reageer op dit artikel