nieuws

Vergelijkingssite voor renovatie gelanceerd

bouwbreed Premium

Vergelijkingssite voor renovatie gelanceerd

Mijnwoningduurzaam, een beoordelings- en vergelijkingswebsite voor de duurzame renovatiesector, wordt donderdag gelanceerd. “We bieden een plek voor alle, naar schatting 25.000 bedrijven in de duurzame renovatiesector”, zegt initiatiefnemer Martijn in ’t Veld.

Op de website kunnen mensen recensies achterlaten over bedrijven die hen helpen bij het duurzaam maken van hun huis. “De afgelopen maanden hebben we bijna 11.000 bedrijven verzameld die op deze markt actief zijn”, zegt In ’t Veld. Alle bedrijven krijgen een gratis profiel. “Ze kunnen tegen betaling hun profiel uitbreiden.”

Iedereen kan vervolgens zijn mening geven over de bedrijven op de website. “We kunnen niet voor honderd procent garanderen dat ons filter op de beoordelingen waterdicht is. Maar we plaatsen in principe alleen recensies van “echte” klanten. We monitoren goed. We kijken of recensies relevant, betrouwbaar, nuttig en inhoudelijk zijn. Als een beoordeling extreem is, nemen we contact op. In ieder geval met de plaatsing van de recensie en in voorkomende gevallen ook met het beoordeelde bedrijf.”

Ondersteunen

De informatie die via de website binnenkomt wordt ingezet om bedrijven te ondersteunen bij het verbeteren van hun dienstverlening en presentatie. “Zo helpen we zowel de mensen die hun huis willen verduurzamen als de bedrijven.” Naast bedrijven biedt Mijnwoningduurzaam ook ondersteuning aan gemeentes. Vooral omdat die volgens de initiatiefnemers “een belangrijke aanjagersrol” hebben richting de particuliere markt. Over de verwachte inkomsten wil In ’t Veld geen uitspraken doen. “We willen de komende tijd de volledige markt aan renovatiepartijen op onze website een plek geven. Van daaruit gaan we hen actief benaderen om gezamenlijk een inhoudelijke verbeteringsslag te maken op de onderwerpen van presentatie, klanttevredenheid en kwaliteit.”

Een onafhankelijke beoordelingswebsite is hard nodig, vindt de initiatiefnemer. “Veel mensen willen hun huis verduurzamen, maar zijn wat terughoudend. Niet iedereen heeft vertrouwen in de bouw. Wij willen potentiële opdrachtgevers helpen bij het vinden van goede betrouwbare partijen.”

Mijnwoningduurzaam is niet de eerste website waar mensen een beoordeling achter kunnen laten over (bouw) bedrijven die zij inschakelen. Zoekgigant Google is misschien wel het bekendste voorbeeld. “Google is toch vooral goed in het verzamelen van beoordelingen van andere websites. Wij hebben ons platform dan ook al bij hen aangemeld.” In ’t Veld hoop echter dat zijn website Mijnwoningduurzaam hét beoordelingsplatform voor de bouw- en installatiebranche wordt. “Dat is wel het doel.”

vergelijken in de bouw

De laatste jaren zijn er heel wat bouwgerelateerde vergelijkingswebsites gelanceerd. Een ander voorbeeld is de site bouwprestaties.nl geven kopers van nieuwbouwwoningen geven cijfers aan de bouwer van hun woning. Alleen wie daadwerkelijk een woning gekocht heeft, mag een beoordeling geven.

Reageer op dit artikel