nieuws

Significante verbetering duurzaamheid wapening

bouwbreed Premium

Significante verbetering duurzaamheid wapening

De milieuprestatie van wapeningsstaal van leden van de Vereniging Wapeningstaal Nederland (VWN) is significant verbeterd. Dat blijkt uit een onderzoek van de Stichting Advies Centrum, die een levenscyclusanalyse (LCA) heeft uitgevoerd om het milieuprofiel van de wapening vast te stellen.

De uitkomsten van het onderzoek zijn geverifieerd door adviesbureau IVAM en door de VWN aangeboden voor opname in de Nationale Milieudatabase. In de volgende release van de database worden ze verwerkt. De VWN heeft de resultaten gepresenteerd tijdens de algemene ledenvergadering. De verbetering betreft bijna alle effecten, maar vooral de CO2-emissie is sterk gereduceerd.

Reageer op dit artikel