nieuws

Drie scenario’s voor aanpak Waalkade

bouwbreed Premium

Drie scenario’s voor aanpak Waalkade
View at the bridge from Waalkade - Nijmegen, Netherlands, 30.5.2013

De gemeente Nijmegen vraagt de inwoners op welke manier de Waalkade in de stad moet worden aangepakt. Tot 15 november kunnen zij hun mening geven over drie uitgewerkte scenario’s.

De gemeente wil volgend jaar 2,4 miljoen euro uittrekken om de Waalkade meer uitstraling te geven. Samen met verenigingen van ondernemers in de binnenstad werd de bevolking in juni gevraagd om met ideeën te komen. Er kwamen zo’n 850 reacties binnen, variërend van korte suggesties en foto’s uit andere steden tot compleet uitgewerkte schetsen. Die zijn nu uitgewerkt in drie scenario’s. In de eerste variant wordt de nadruk gelegd op een groene, parkachtige omgeving, in een tweede staan juist gezondheid en beweging centraal, met fitnesstoestellen en een drijvend zwembad in de Waal.

De derde variant staat meer in het teken van evenementen en vermaak, waarbij de Waalkade als een groot plein wordt ingericht. De uitkomsten van de enquête worden gebruikt voor verdere planontwikkeling. Begin 2016 neemt de gemeenteraad een besluit.

Reageer op dit artikel