nieuws

Vloer isoleren met vlokken van glaswol

bouwbreed Premium

Vloer isoleren met vlokken van glaswol

Een isolatiesysteem dat voor 80 procent bestaat uit glaswolvlokken is geschikt om de onderkant van vloeren van kruipruimtes in woningen en gebouwen af te werken.

Het isolatiemateriaal JetSpray bestaat uit herverwerkt glas in de vorm van glaswolvlokken en een mineraal bindmiddel. Door dat laatste komen tijdens het aanbrengen geen schadelijke gassen vrij en kunnen bewoners/gebruikers tijdens het werk binnen blijven. Fabrikant Knauf Insulation baseerde het materiaal op zijn spouwmuurvuller Supafill.

Het isolatiemateriaal wordt met water opgebracht. Het is vooralsnog bedoeld voor betonnen en steenachtige ondergronden. De fabrikant doet al wel proeven met applicatie op hout. Dat is wat lastiger, omdat hout anders op vocht reageert dan steen of beton. Vocht heeft tevens invloed op de afwerking van bovenkant van de vloer.

Voor het aanbrengen wordt de betonnen of steenachtige ondergrond voorbereid met een grondering. Daarna worden de glaswolvlokken opgespoten. Dat kan tot een dikte van 22 centimeter. Zodra het vocht ontwijkt, hardt de laag uit.

Testen leren Knauf sinds begin dit jaar dat het materiaal tot in lengte van jaren blijft zitten. Voor de applicatie schakelt de producent gecertificeerde bedrijven in. Dat zijn de grotere na-isoleerders. Personeel van deze bedrijven volgde er een cursus voor. Ook de machines waarmee dat gebeurt, zijn speciaal.

Reageer op dit artikel