nieuws

Isero gaat op in Ierse Grafton Group

bouwbreed

Isero gaat op in Ierse Grafton Group

IJzerwarengroothandel Isero IJzerwarengroep wordt verkocht aan de Grafton Group. De aandeelhouders van Isero zijn al akkoord, de medezeggenschapsprocedure moet volgens het concern nog wel worden doorlopen.

IJzerwarengroothandel gaat op zoek naar “passende overnames”

Financiële details zijn niet bekendgemaakt. Isero heeft in totaal 38 vestigingen in het midden en zuiden van Nederland. Het bedrijf verkoopt onder meer gereedschappen, bevestigingsmiddelen, hang- en sluitwerk, werkkleding en persoonlijke beschermingsmiddelen. Klanten zijn met name bouw-, onderhouds- en installatiebedrijven.

Tot de groep behoren Gerritse IJzerwaren, Breur Ceintuurbaan, Van Der Winkel en Pijnenburg Bouw en Industrie. Dankzij de overname door Grafton kan de ijzerwarengroothandel naar eigen zeggen “de service naar haar klanten nog verder versterken”. Onder leiding van de huidige directie wil Isero de komende jaren vooral blijven groeien. “Isero is onder H2 Equity Partners uitgegroeid tot de marktleider in Nederland”, zegt algemeen directeur Bert Bunschoten. “In september hebben wij een nieuwe vestiging geopend in Haarlem en we kijken volop naar nieuwe mogelijkheden om het vestigingsnetwerk verder uit te breiden.”

Overnames

Bunschoten gaat de komende periode op zoek naar “passende overnames”. “De recente acquisitie van Pijnenburg Bouw en Industrie is hier een mooi voorbeeld van.” De nieuwe eigenaar Grafton werd in 1902 opgericht en is als leverancier van bouwmaterialen actief in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en België. Vorig jaar was het concern met een omzet van 2,1 miljard pond (3,14 miljard euro) goed voor een bedrijfsresultaat van 110 miljoen pond (165 miljoen euro). Het concern heeft meer dan zeshonderd vestigingen en bijna 10.000 medewerkers. Ter vergelijking: Isero is met 450 medewerkers goed voor een omzet van zo’n 94 miljoen euro.

Isero is niet de enige bouwmaterialenhandel die in een groter geheel opgaat. Eerder dit jaar werd bekend dat PontMeyer Jongeneel-moeder Deli Building Supplies overneemt. “De hout- en bouwmaterialenhandel is enorm gefragmenteerd. Tegelijkertijd zie je bepaalde partijen groter worden”, analyseerde bestuursvoorzitter Anne Schouten van PontMeyer toen. CRH Bouwmaterialen, met bijna negentig vestigingen één van de grootste handelaren, werd onlangs omgedoopt tot BMN Bouwmaterialen.

Naast PontMeyer/Jongeneel, CRH en Isero zijn Technische Unie, Raab Karcher en BouwCenter grote spelers. Ook richten bouwmarkten als Hornbach en Bauhaus zich in toenemende mate op de kleinere professionele kopers.

Reageer op dit artikel