nieuws

Hypotheekschuld knelt vooral bij jongeren

bouwbreed Premium

Hypotheekschuld knelt vooral bij jongeren

Van de 4,3 miljoen huishoudens met een eigen woning is in 32 procent van de gevallen de hypotheekschuld groter dan de waarde van het eigendom. Sinds vorig jaar treedt langzaam verbetering op door de stijging van de woningprijzen.

De problemen concentreren zich volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek bij de huishoudens van 30- tot 35-jarigen die net voor de crisis een woning gekocht hebben. In driekwart van de gevallen staat hun woning onder water. Bij de 65-plussers is bij slechts 3 procent de hypotheekschuld groter dan de waarde. Bij de (fiscale) bepaling of een woning onder water staat, wordt geen rekening gehouden met opgebouwde tegoeden. Het CBS verricht momenteel onderzoek naar de effecten van spaar- en beleggingstegoeden.

Reageer op dit artikel