nieuws

College Arnhem struikelt over bouw

bouwbreed Premium

College Arnhem struikelt over bouw

GroenLinks stapt uit het Arnhemse stadsbestuur uit onvrede over de plannen voor woningbouw in het gebied Stadsblokken-Meinerswijk, aan de zuidkant van de stad.

Coalitiepartijen CDA, SP en D66 willen tussen 250 en 350 woningen bouwen, maar GroenLinks vindt dat meer dan honderd niet past in de groene gebiedsvisie die eerder werd vastgesteld. Al jaren wordt gesproken over en getekend aan een plan voor het gebied. Meinerswijk was van oorsprong een kleiwingebied voor de steenbakkerijken aan de Rijn. In de loop der jaren is het deels veranderd in natte natuur en deels in een verrommelde stadsrand.

De ontwikkeling van de gronden is een buitenkans voor de gemeente. Een aanzienlijk deel is onderdeel van de failliete boedel van voormalig vastgoedbedrijf Phanos, en de curator heeft de gemeente de grond aangeboden in ruil voor de toestemming om beperkte woningbouw te realiseren. Met het vertrek van GroenLinks heeft de overgebleven coalitie geen meerderheid meer in de gemeenteraad.

Reageer op dit artikel