nieuws

Bijlage Renovatie & transformatie: Nieuw leven voor leegstaand vastgoed

bouwbreed

Bijlage Renovatie & transformatie: Nieuw leven voor leegstaand vastgoed

Renovatie en transformatie staan hoog op de bouwagenda. “Transformatie is al een vast onderdeel van het Nederlandse bouwrepertoire”, zegt voorzitter Frank Bijdendijk van het Nationaal Renovatie Platform (NRP) in de bijlage Renovatie & transformatie, die vandaag bij Cobouw verschijnt.

Niet alleen historisch erfgoed wordt in ere hersteld en klaargemaakt voor de toekomst, vele vierkante meters vrijgekomen vastgoed worden ingezet en nieuw leven ingeblazen. De afgelopen jaren zijn er veel initiatieven ontplooid. Voorbeelden zijn het Expertteam Transformatie, het Transformatieplein tijdens de Provada en de renovatie- en transformatieprijzen die worden uitgereikt door het NRP. Dit heeft zeker bijgedragen aan de groeiende belangstelling rondom dit thema. Bij overheidsinstanties en ook bij burgers. Want zij gaan steeds meer een belangrijke rol spelen en nemen zo nodig zelf ‘het heft in handen’.

Lees hier de bijlage Renovatie & transformatie

Reageer op dit artikel