nieuws

BAM haalt contract kerncentrale binnen

bouwbreed Premium

BAM haalt contract kerncentrale binnen

De bouwcombinatie van BAM Nuttall en Kier heeft een definitief contract gesloten voor het bouwrijp maken van de locatie voor de nieuwe kerncentrale Hinkley Point C in Somerset.

Het contract heeft een waarde van circa 275 miljoen euro. Het project omvat ontgravingswerkzaamheden, grondwerken, aanleg van terrasvormige terreinen en de aanleg van een uitgebreid wegennet. Het programma biedt andere grote aannemers de mogelijkheid om gelijktijdig aan het project te werken. Daarmee blijft het tempo hoog.

BAM Nuttall en Kier werden in 2011 geselecteerd. In samenwerking met opdrachtgever EDF werd het project verder ontwikkeld. Dit heeft geleid tot een herziene en uitgebreidere opdracht op basis van een geïntegreerd contract, een zogenoemd NEC-contract.

Reageer op dit artikel