nieuws

Jong en oud zoeken huis in de stad

bouwbreed

Jong en oud zoeken huis in de stad

De woningbehoefte in Nederland groeit hoofdzakelijk in steden, maar aanbod dat aansluit op de vraag blijft er schaars, komt naar voren uit de woensdag gepresenteerde Vastgoed Visie 2015 van DTZ Zadelhoff.

Vooral de jongere generatie verkiest de stad maar ook een toenemend aantal ouderen wil daar graag wonen, signaleert de vastgoedadviseur. Voor beide groepen moet daarom worden gewerkt aan een groter passend aanbod.

Jongeren vinden na hun afstuderen hoofdzakelijk werk in de steden en willen daar dan ook wonen, in eerste instantie bij voorkeur in een aantrekkelijke maar wel betaalbare huurwoning. Een relatief klein oppervlak moeten ze doorgaans op de koop toenemen. Woningen zijn in bijvoorbeeld Amsterdam relatief duur, maar tegelijk gemiddeld een stuk kleiner dan woningen elders in Nederland.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels