nieuws

VNO-NCW wil vluchtelingen aan het werk helpen

bouwbreed Premium

VNO-NCW wil vluchtelingen aan het werk helpen

VNO-NCW wil snel in gesprek met het kabinet om te bekijken hoe vluchtelingen uit Syrië snel aan werk kunnen worden geholpen. De werkgeversorganisatie heeft daarover al contact met de uitzendbranche.

De werkgeversorganisatie wil samen met uitzendbureaus het opleidingsniveau en de werkervaring van vluchtelingen in kaart brengen. In eerste instantie gaat het met name om Syrische vluchtelingen, die vaak relatief hoogopgeleid zijn. “Er moet een ruimhartig en warm onthaal komen”, zegt VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer. “We kunnen die mensen niet met hun ziel onder de arm laten rondlopen.”

VNO-NCW is van plan om vluchtelingen in contact te brengen met bedrijven die werk voor ze hebben. Over de concrete invulling van de plannen moet nog worden verder gepraat met de uitzendsector en het kabinet.

Eerder deze week meldde Dura Vermeer van plan te zijn een aantal vluchtelingen, onder meer uit Syrië, aan te nemen. Het bouwbedrijf uit Rotterdam voert hierover gesprekken met Vluchtelingenwerk Nederland. De hoogopgeleide technici komen goed van pas, want de bouwer vreest een tekort aan technisch geschoold personeel.

Reageer op dit artikel