nieuws

Vinci Energies neemt deel Stork over

bouwbreed Premium

Vinci Energies neemt deel Stork over

Vinci Energies heeft de activiteiten van Stork Doetinchem overgenomen. Het Stork-onderdeel, dat advies geeft over industriële elektrotechnische installaties, is goed voor een omzet van 15 miljoen euro.

Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt. De onderdelen worden voortgezet onder de merknamen Actemium en Vinci Facilities, meldt de overnemende partij. Actemium richt zich op advies over, ontwerp, bouw en onderhoud van industriële installaties. Vinci Facilities biedt facilitaire dienstverlening en is gespecialiseerd in integrale en multidisciplinaire totaaloplossingen in de gebouwgebonden omgeving.

Vinci Energies vergroot met de overname zijn landelijke dekking, zegt directeur Peter Derks. “We versterken onze positie voor beide merken in het oosten van het land.” Voor de klanten van het Stork-onderdeel zal er niets veranderen, verzekert Derks. “Onze klanten houden na de overname gewoon dezelfde contactpersonen en ze kunnen blijven rekenen op hun eigen team van specialisten.”

Groeikansen

Stork verkoopt de elektrotechnische activiteiten omdat het zich meer wil richten op de olie- en gasindustrie. Het nu verkochte onderdeel was vooral actief in de food-sector. Stork Doetinchem heeft als onderdeel van Vinci meer groeikansen, verwacht de verkopende partij. Eerder deze week nam Stork de Australische dienstverlener aan de industriële sector Giovenco Industries over. Giovenco heeft een omzet van 93 miljoen euro en 875 werknemers.

De Doetinchemse tak van Stork is niet de enige recente overname voor Vinci Energies. Eind vorig jaar werd Imtech ICT overgenomen. De verkoop leverde Imtech destijds 188 miljoen euro in contanten op. De bedrijfswaarde van Imtech ICT was 255 miljoen euro. In het jaar voor de overname haalde Imtech ICT met 2380 werknemers een omzet van 740 miljoen euro.

VINCI Energies in Nederland

Vinci Energies is in Nederland actief in interdisciplinaire plant engineering, industriële automatisering, installatie en onderhoud van industriële installaties, opwekking, transmissie, transformatie en distributie van elektriciteit, ICT-oplossingen, geluids- en trillingsbeheersing en gebouwgebonden elektrotechnische installaties. De onderneming werkt onder de merken Actemium, Axians, Omexom én VINCI Facilities. Vinci Energies opereert in Nederland vanuit 35 business units met meer dan 1800 medewerkers. Het is onderdeel van het Franse bouwconcern Vinci SA. Vinci Energies was wereldwijd goed voor een omzet van 9,3 miljard euro. In 2014 had het concern in Nederland een omzet van 305 miljoen euro.

Reageer op dit artikel