nieuws

Verticaal bos spaart energie

bouwbreed

Verticaal bos spaart energie

Gebouw Bosco Verticale in Milaan presteert 20 procent beter dan vergelijkbare woongebouwen in het topsegment.

Maar het is volgens Giuseppe Dibari van installatie-adviseur Deerns nog te vroeg voor stellige conclusies. Het centrale energiesysteem voor de herontwikkelingswijk wordt nog volop ingeregeld. Ook zijn nog lang niet alle appartementen verkocht van het radicale gebouw met volwassen bomen op de balkons. Daardoor moeten de huidige bewoners sterker verwarmen en koelen. Samen met architect Barreca spreekt Dibari volgende week op het congres Ecobouw in Haarlem.

Lees verder:  Betekenis Bosco Verticale gaat verder dan die bomen

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels