nieuws

Schoorstenen voor afvalverwerker

bouwbreed

Afvalverwerkingsbedrijf Langezaal in Haaksbergen heeft van de provincie Overijssel een nieuwe omgevingsvergunning gekregen. De onderneming bouwt twee schoorstenen van 22 meter hoog. Ook wordt het luchtbehandelingssysteem van de onderneming aangepast.

De maatregelen moeten ervoor zorgen dat de geuroverlast die door het bedrijf wordt veroorzaakt, sterk zal afnemen. Het bedrijf ligt naast een woonwijk. Bewoners van de buurt klagen geregeld over stankoverlast. De afvalverwerker krijgt met de nieuwe vergunning te maken met veel strengere geurnormen dan volgens landelijk en provinciaal beleid nodig zou zijn. Door de milieumaatregelen die het bedrijf neemt, kan het binnen deze strenge normen werken. De gemeente Haaksbergen heeft er bij de provincie op aangedrongen dat de best beschikbare techniek wordt ingezet om de overlast tegen te gaan.

Reageer op dit artikel