nieuws

Rupshoogwerker van JLG heft last tot 450 kilo

bouwbreed

Van Veldhuisen Staal en Montage heeft de Nederlandse primeur van rupshoogwerker JLG 400SC. Het bedrijf uit Kootwijkerbroek had vanwege het hefvermogen tot 450 kilo zijn zinnen op de machine gezet.

Voor zover Graard Ketelaars van JLG-importeur Riwal Hoogwerkers uit Dordrecht weet, onderscheidt de machine zich daarmee van wat de markt doorgaans biedt. “Het hoogste gewicht dat soortgelijke hoogwerkers tot nog toe kunnen heffen, ligt rond 250 kilo.”

De 400SC reikt het hogere gewicht met een telescopische arm tot 14 meter hoog. Het platform aan het eind van de arm meet 0,91 bij 2,43 meter en kan 180 graden draaien. Bijzonder is volgens de importeur de maximale scheefstand van 5 graden die de machine kan verdragen. De 6370 kilo zware machine staat op 0,40 meter brede rupsen en is bedoeld voor ruw en modderig terrein. De machine heeft een bodemvrijheid van 0,32 meter. Een laag zwaartepunt houdt de hoogwerker stabiel. Evenals de grotere 600SC kan de 400SC met één hand en een joystick worden bestuurd.

Fabrikant JLG werkte voor de ontwikkeling ervan samen met distributeurs als Riwal Hoogwerkers. De JLG 400 SC is vooralsnog de enige in z’n soort, al studeert de machinebouwer wel op eventuele toekomstige varianten. Van Veldhuizen Staal en Montage is de eerste in Nederland die de nieuwe rupshoogwerker in gebruik heeft genomen.

Reageer op dit artikel