nieuws

Rockfon noemt Blanka het ‘witste plafond van Europa’

bouwbreed

Rockfon noemt Blanka het ‘witste plafond van Europa’

Rockfon zegt met de Blanka het witste minerale plafondpaneel van Europa te leveren. Op een schaal van 0 (zwart) tot 100 (wit) zegt de fabrikant een waarde van 94,5 te hebben bereikt.

TÜV Rheinland stelde voor het paneel een lichtreflectie van 87 procent vast bij een lichtdiffusie van 99 procent. Licht wordt zonder zichtbare spiegeling door de ruimte verspreid. Daardoor is minder kunstlicht nodig. Vergeleken met een betonnen plafond bespaart dat volgens de fabrikant tot ruim 25 procent energie. Rockfon zegt voor de Blanka een coating met keramische deeltjes te gebruiken uit de Amerikaanse ruimtevaartindustrie. Het is niet te zien in welke richting de coating is aangebracht op wat de producent een extreem gladde’ drager noemt. De tegels hoeven daarom niet in een bepaalde richting te worden gelegd. Dat zou zo’n 10 procent legtijd schelen; niet in de laatste plaats omdat minder tegels op maat hoeven te worden gesneden. Het oppervlak is antistatisch en houdt minder vuil vast.

Reageer op dit artikel