nieuws

Mammoet en Hebo gaan bergingswerk Alphen uitvoeren

bouwbreed

Mammoet en Hebo gaan bergingswerk Alphen uitvoeren

Het bergingswerk van de resten van het kraanongeval in Alphen aan den Rijn gaat naar de combinatie Mammoet en Hebo Maritiemservice. De combinatie kreeg unaniem de voorkeur van de drie bouwers BSB, Mourik en Peinemann, en van de gemeente en de betrokken verzekeraars.

Mammoet en Hebo zouden de meeste aandacht hebben voor de veiligheid en het beperken van de overlast voor de omgeving. Niek Edelhauser van Mammoet meldt dat het plan in twee fasen wordt uitgevoerd. “We gaan de situatie eerst stabiliseren, zodat onderzoeksinstanties als de Inspectie SZW hun werk kunnen afronden. Daarna gaan we de twee hijskranen, het brugdek en de pontons bergen zodat er begonnen kan worden met de opruimwerkzaamheden.”

Sinds het ongeval op 3 augustus, worden met een netwerk van meetpunten en sensoren de gevallen kranen en de achttien onbewoonbaar verklaarde woningen in de gaten gehouden.

Behalve Mammoet en Hebo deden ook Sarens, Wagenborg, Smit en Ale Heavylift aanbiedingen voor het bergingswerk. Bij Ale vermoeden ze dat ze het werk niet gekregen hebben vanwege een nogal afwijkende aanpak met een hoofdrol voor platformwagens en geringe inzet van kranen. Maar de terugkoppeling van de verzekeraar moeten ze nog krijgen.

Reageer op dit artikel