nieuws

Kandidaat voor overname Imtech Industrial Services

bouwbreed Premium

Kandidaat voor overname Imtech Industrial Services

Verwater heeft interesse in delen van Imtech Industrial Services. Het Imtech-bedrijf, dat in surseance van betaling verkeert, moet dan wel eerst failliet worden verklaard.

Dat melden verschillende bronnen aan RTV Drenthe. Volgens de lokale omroep zijn de medewerkers van de dochter van het failliete Imtech deze week bijgepraat.

Verwater zou vooral interesse hebben in de onderhoudscontracten van de orderportefeuille van Imtech Industrial Services. Of en zo ja hoeveel werknemers de aannemer voor industriële en petrochemische installaties zou willen overnemen is niet duidelijk. Het bedrijf zou pas een bod uit willen brengen als Imtech Industrial Services failliet verklaard is. Verwater wilde dinsdag nog niet op het bericht reageren.

Imtech werd op 13 augustus failliet verklaard. Inmiddels vonden de onderdelen Nordic, Marine en Traffic & Infra nieuwe eigenaren. Dat geldt ook voor Imtech Belgium en Imtech Toegangstechniek. Unica nam contracten over van Imtech Building Services, waarvoor geen overnamekandidaat werd gevonden.

Voor de grootste divisie van Imtech, de Duitse tak, wordt nog een nieuwe eigenaar gezocht. Curator Alexander Borchardt van Imtech Duitsland meldde dit weekend weer dat er veel interesse is in het concern. Er zouden zich inmiddels al veertig partijen gemeld hebben, waaronder een Nederlandse. Om welke partij het gaat, is niet bekendgemaakt. Eerder werd ook het Oostenrijkse Strabag als overnamekandidaat genoemd. Geïntresseerden hebben tot eind september om een bod uit te brengen.

Reageer op dit artikel