nieuws

Hajer verlaat Planbureau voor de Leefomgeving voor de Leefomgeving

bouwbreed

Hajer verlaat Planbureau voor de Leefomgeving voor de Leefomgeving

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) krijgt een nieuwe directeur.

Met ingang van 1 oktober maakt Maarten Hajer plaats voor Hans Mommaas. Hajer wordt faculteitshoogleraar Urban Futures aan de faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht (UU). De Urban Futures Studio komt daar onder zijn leiding te staan. Ook zal hij optreden als hoofdcurator van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) 2016. Het PBL stond zeven jaar onder leiding van Hajer. Hij speelde een belangrijke rol bij onder meer het verbreden van het werkgebied van de organisatie. Zijn opvolger, Hans Mommaas, is momenteel hoogleraar in de studie van de vrije tijd aan de Universiteit van Tilburg en NHTV Breda (Academy for Leisure). Daarnaast is hij directeur van Telos – Brabants centrum voor duurzame ontwikkeling aan de Universiteit van Tilburg.

Reageer op dit artikel