nieuws

Carrière: ‘Met de ervaring die ik heb, is het een uitdagende stap’

bouwbreed Premium

Carrière: ‘Met de ervaring die ik heb, is het een uitdagende stap’

Op 1 september is Vivienne Klaassen (51) begonnen als algemeen directeur Bouw en Vastgoedontwikkeling bij Hurks. Klaassen is afkomstig van BAM, waar ze twee directiefuncties combineerde. Ze was zowel directeur Projecten & Spoor van de divisie Infra, Energie & Water als commercieel directeur van de divisie Infra Connect. Daarvoor werkte ze geruime tijd bij Ballast Nedam Bouw.

Vanwaar deze overstap?

“Vanaf het moment dat ik ging werken, begon ik in de sector bouw en vastgoed. Dat heb ik altijd met veel plezier gedaan. Daarna ben ik in de infra terechtkomen. Dit is een mooie gelegenheid om terug te keren in bouw en vastgoed. Met de ervaring die ik heb is het een leuke, uitdagende stap in een mooi bedrijf.”

Wat maakt u geschikt voor deze functie?

“Ik heb een vrij brede ervaring, niet alleen in één segment. Of je nou bij wegenbouw of woningbouw zit, veel processen zijn vergelijkbaar. Het gaat ook om competenties. Wat ik graag doe is werken met teams, in welke omgeving maakt niet uit. Mijn hart ligt bij het vormen van teams en mensen met elkaar verbinden. Dat past goed bij wat Hurks wil. En je moet er lol in hebben.”

Wat gaat u doen?

“Eerst ga ik kennismaken en vooral het bedrijf en de mensen leren kennen. Mijn eerste indrukken zijn goed. Ik wil eerst goed weten wie Hurks is en wat de mensen doen. Daarna ga ik verder bijdragen aan samenwerking.”

Wat wilt u bereiken in een paar jaar tijd?

“Hurks is bezig met het vormen van één Hurks. Het gaat erom dat je een bedrijf bent met een herkenbaar profiel, open, transparant en vooral gericht op de klant. Daar wil ik graag vol energie mijn bijdrage aan leveren.”

Bij BAM was u voorzitter van het vrouwennetwerk Female Capital, dat ijvert voor een evenwichtiger personeelsbestand. Gaat u dat bij Hurks ook doen?

“Nou, ik weet niet of er iets dergelijks bestaat bij Hurks. Ik zie hier wel heel veel vrouwen, ook op interessante posities. De sfeer is absoluut open. Ik ga eerst maar eens kijken of het nodig is om een duwtje te geven. Maar natuurlijk ligt daar mijn hart.”

Reageer op dit artikel