nieuws

Bouwfoto van de Dag: Rammelende wieken

bouwbreed Premium

Bouwfoto van de Dag: Rammelende wieken

Door de droge zomer kregen de houten latten in de wieken van molen De Zwaluw in Kesteren te veel speling en gingen zij rammelen. Molenmaker Wim van der Wal uit Alblasserdam verhelpt het euvel.

Als hij klaar is, krijgt de molen een compleet nieuwe verfbeurt. Van der Wal moet al zijn krachten gebruiken om de 2 ton zware stalen roeden van de molen met een handbediende takelpomp omhoog te lichten. Daardoor kan ook het deel van de roede dat zich in de askop van de wieken bevindt, worden geschilderd. De rammelende heklatten worden met wiggen weer vastgemaakt.

Naar vewachting is de molenmaker eind deze week klaar met de herstelwerkzaamheden aan de wieken. De van oorsprong Duitse stellingkorenmolen is met zijn 34 meter hoogte de grootste molen van Gelderland.

Reageer op dit artikel